Bilim Kurulu tavsiye etti, Cumhurbaşkanı duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüse karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı. Şehirlerarası seyahatler valilik iznine bağlandı, yurt dışı uçuşlar tamamen sona erdi. Erdoğan “gönüllü karantina” çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarının ardından İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine yeni tedbirlerle ilgili ek genelge gönderdi.

Bilim Kurulu tavsiye etti, Cumhurbaşkanı duyurdu

Bilim Kurulu tavsiye etti, Cumhurbaşkanı duyurdu.

Hayatın pek çok alanında koronavirüse karşı önlemler alındı. Seyahat, çalışma koşulları, toplu kullanım alanları… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan yeni tedbirlerle ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan, önceliğin büyükşehirlerde olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uyarılarda da bulundu.

Bu açıklamaların ardından İçişleri Bakanlığı vakit kaybetmeden koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 il valiliğine ek genelge gönderdi. Artık hafta sonları piknik, sahilde spor ve balık tutmak yasak.

Karar şimdilik haftasonları günleri geçerli. Gerekli görülmesi durumunda hafta içi de uygulamaya dahil edilecek. Kurallara uymayanlara ise idari para cezası verilecek ya da adli işlem başlatılacak.

Kolluk görevlileri tarafından cadde ve sokaklarda zorunlu olmadıkça sosyal hareketlilik içinde olanlar evlerinde kalmaları konusunda uyarılacak.

Genelgede, koronavirüsün 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşları daha çok etkilemekle birlikte tüm yaş gruplarındaki insanların sosyal hareketlilikle virüsün yayılmasını hızlandırdığı belirtildi.

ulusal.com.tr

koronavirüs çişleri bakanlığı