Ak Parti yeni istihdam kalkanı paketini Meclis’e sundu

Ak Parti yeni istihdam kalkanı paketini Meclis’e sundu. 43 maddelik teklifte kısa çalışmadan tam zamanlıya dönen işçiler için işverene üç ay verilen prim desteğinin 2021’e kadar uzatılması maddesi yer aldı. Teklif iş güvencesini ortadan kaldıran esnek çalışma modelinin getirilmesini de içerdi. Vergi ve SGK borçlarının yapılandırılmasına ilişkin çalışmalar ise pakete önümüzdeki süreçte eklenecek.

Ak Parti yeni istihdam kalkanı paketini Meclis’e sundu

Hükümet işverene prim desteğinin uzatılmasını istedi, emek cephesinin karşı çıktığı esnek çalışma modelini yeni istihdam kalkanı paketine yerleştirdi.

Ak Parti hükümeti uzun süredir üzerine çalıştığı yeni istihdam kalkanı paketinde 16 Ekim’de yeni gelişmeler yaşandı. Gazetecilerle bir araya gelen Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk istihdam paketinde yer alan maddelere ilişkin bilgi verdi.

Bakanın açıklamasının ardından yeni istihdam kalkanı paketi Ak Parti Grubu tarafından Meclis’e sunuldu. 43 maddelik teklifte kısa çalışmadan tam zamanlıya dönen işçiler için işveren üç ay verilen prim desteğinin 2021’e kadar uzatılması maddesi yer aldı.

Teklif, sendikaların "köle işçilik" diyerek karşı çıktığı ve iş güvencesini ortadan kaldıran esnek çalışma modelini de içerdi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, SGK ve vergi borçlarının teklifte yer alıp almadığını da açıkladı.

Pakete ilişkin açıklamasının ardından Mehmet Muş’a siyasetteki gelişmeler de soruldu. Muş, HDP’li Altan Tan ve Ayhan Bilgen’in parti içinde başlattığı PKK isyanına ilişkin soruyu yanıtladı.

ulusal.com.tr

ak parti