Faciadan sonra hükümet harekete geçti

Hükümet, asansör faciası sonrası 'İş Güvenliği Eylem Planı Toplantısı’ yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili işçi ve işveren taraflarıyla görüştü. Davutoğlu, kaza olmayan işyerine ödül verileceğini, kaza olanlara ise daha ağır ceza verileceğini açıkladı.

Faciadan sonra hükümet harekete geçti

Hükümet, asansör faciası sonrası harekete geçti, işçi ve iş taraflarıyla buluştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik, sosyal taraflarla İş Güvenliği Eylem Planı Toplantısı yaptı.

Toplantının gündeminde "iş kazası olmayan işyerine ödül verilmesi vardı. Başbakan Davutoğlu "eğer bir işverenin işyerinde hiçbir kaza olmamışsa onlardan alınan kesintiler alınmayacak." dedi, kaza olmuşsa da cezaların ağırlaştırılacağını söyledi.

Hükümetin, iş kazalarını önlemek için üzerinde durduğu bir başka konu ise mesleki yeterlilikti. 1 Ocak 2015 itibarıyla mesleki yeterlilik kurumunun sertifika verecek duruma geleceği açıklandı. Meslek okullarına ve üniversitelerde ilgili bölümlere iş güvenliği dersleri konulacağı, hangi işçi hangi işte uzmansa onun belgesini alacağı duyuruldu.

Davutoğlu, iş güvenliği konusunda bakanlıklar ve kurumlar arasındaki koordinasyonun da yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Yetki ve sorumluluk paylaşımının netleştirilmesi gerekiyor" dedi.

ulusalkanal.com.tr