Kadıköy'ün son kamu arazisi belediyenin itirazlarına rağmen satıldı

Mülkiyeti Milli Emlak'a ait olan Kadıköy'deki bir arazi, 5 milyon liraya satıldı. Bu tür kamu arazilerin yine kamunun ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması gerektiğini savunan İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, satışa itiraz edeceklerini vurguladı.

İstanbul'da Kadıköy'ün son kamu arazileri bir bir yok oluyor.

Daha önce onlarcası satılan arazilerden mülkiyeti Milli Emlak Daire Başkanlığı'na ait olan son arazi, Merdivenköy'de satıldı.

Bu tür arazilerinin kamunun hizmetinde kullanılması gerektiğini belirten Kadıköy Belediyesi, 894 metrekare arasının satılmasına itiraz etti. Belediyenin itirazını kabul etmeyen Milli Emlak Daire Başkanlığı, araziyi açık arttırmayla 5 milyon lira karşılığında kimliği açıklanmayan birine sattı.

Kamu ihityacı ve talebe rağmen satılan arsa ile ilgili konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, mücadele edeceklerini belirtti.

Nuhoğlu, Kamu arazilerinin rant odaklı düşünülmesinin kabul edilemez olduğunu savunuyor.

Kamunun adeta bir emlakçı gibi arazileri özelleştirdiğini belirten Nuhoğlu, kamu mallarının ihityaçlar doğrultusunda kullanılması gerektiğini vurguladı.

Kadıköy belediyesi “Belediye Hizmet ve Sağlık Tesis Alanı” olarak kullanmak üzere iki kez bedelli veya bedelsiz olarak istemişti.

Haber: Gökhan Çelik

Kamera: Ali Turna

ulusalkanal.com.tr