FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili 10 ayrı iddianame hazırlanacak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili 15 savcı görevlendirdi. Savcıların ilk etapta 10 ayrı iddianame hazırlaması planlanıyor. Çatı şeklinde kabul edilen ilk iddianame darbe gecesi Genelkurmay'da yaşananları ele alacak.

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili 10 ayrı iddianame hazırlanacak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında görev dağılımı yapıldı, çalışmalar hızlandı.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nda görevlendirilen 15 savcı 10 ayrı iddianame hazırlamak üzere kolları sıvadı. Nedeni ise soruşturma kapsamının geniş, şüpheli sayısının ise fazla olması.

Yargılama sürecinin sağlıklı işlemesi için ayrı ayrı iddianameler hazırlayacak savcılar arasında iş bölümü yapıldı. İddianameler farklı başlıklar altında hazırlanacak. Örgüt üyelerinden alınan ifadeler, toplanan bilgi ve belgeler tekrar gözden geçirilecek, yeni ipuçları aranacak.

Çatı şeklinde kabul edilen ilk iddianamede darbe girişimi gecesi Genelkurmay Başkanlığında yaşanan olayları ele alacak.

Diğer iddianameler ise Kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Kara Havacılık Okulu, Sahil Güvenlik Komutanlığını, EDOK, MİT ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yaşananları kapsayacak.

Bombaların hedefi olan TBMM, Ankara Emniyet Müdürlüğü, İstihbarat Daire Başkanlığı ile TRT ve Akıncı Üssü gibi çalışmalar hazırlanacak 10 iddianamenin içinde değerlendirilecek.

FETÖ üyesi olma suçlamasıyla tutuklanan sivil ve askeri yargı mensuplarıyla devlet memurları için ayrı iddianameler hazırlanacak. İlk planlama 10 iddianame hazırlanması yönünde. Ancak bu sayının artma veya azalması da söz konusu olabilir. İddianameler tamamlandıktan sonra da mahkemeler davanın tek elde yürütülüp yürütülmeyeceğine karar verecek.

ulusalkanal.com.tr

fetö darbe girişimi