İşçi ve işverenden kıdem açıklaması

Hükümetin kıdem tazminatı çalışmaları hakkında işçi ve işverenden açıklama geldi. Emek cephesi kıdemin kırmızı çizgisi olduğunu yineledi, bir kez daha "genel grev" uyarısı yaptı. İşveren tarafı da "öncelikli sorunlar ele alınmalı" mesajı verdi.

İşçi ve işverenden kıdem açıklaması

İşçi de işveren de kıdem tazminatına ilişkin açıklama yaptı.

Kıdem tazminatında değişikliği hedefleyen adımlara karşı işçi ve işverenden açıklamalar geldi. 17 Haziran’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen taraflar hem kıdem hem de görüşmeye ilişkin bilgi paylaştı.

Türk-İş, kıdem tazminatının işçinin alın teri, verdiği hizmetin karşılığı olduğunu vurguladı. Sendikal hakların kullanılmasında ve örgütlenmenin yapılmasında kıdemin önemli işlev gördüğü de bildirildi. Bu itirazların da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a iletildiği aktarıldı.

Görüşmeye katılan Hak-İş Konfederasyonu da sosyal diyalog kanalların açık tutulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Genel Başkan Mahmut Arslan’ın Erdoğan'a işçilerin beklentilerine ve haklarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu kaydedildi.

Toplantıya ilişkin işveren cephesinden de açıklama geldi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu öncelikli sorunların ele alınması gerektiğini aktardı. İstihdama dikkat çekti.

İşletmelerin korunması ve artırılması talebinin Erdoğan’a iletildiği bildirildi. Konfederasyon Başkanı Özgür Burak Akkol, “Ana bakış açımız işletmelere ilave maliyet getirmeden, toparlanmaya, istihdama odaklanmak” dedi.

Öte yandan Türk-İş’in “Kıdem Tazminatıma Dokunma” etiketiyle günlerdir sürdürdüğü sosyal medya çalışması devam ediyor. Genci yaşlısı her yaştan vatandaş çektiği videoyu sosyal medya hesabına yükleyerek “Kıdem Tazminatıma Dokunma” dedi.

ulusal.com.tr

kıdem tazminatı