Suriye hükümeti: Bazı ülkeler teröristleri eğitip Suriye'ye gönderiyor

Suriye hükümeti, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’yla bir araya geldi. Görüşmede; teröristlerin aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden Suriye'ye geçmeleri konusunda uyarılarda bulunulduğu belirtildi

Suriye hükümeti: Bazı ülkeler teröristleri eğitip Suriye'ye gönderiyor

Suriye hükümeti, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’yla bir araya geldi.

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi “Özel temsilciyle önemli bir toplantı yaptık. Suriye ve tüm dünya için öncelikli konuları görüştük, aralarında teröre karşı mücadele de vardı" ifadelerini kullandı.

Caferi, Mistura'ya bazı ülkelerin teröristlere destek vermesinin, silahlandırmasının, eğitmesinin ve Türkiye üzerinden çeşitli kanalları kullanarak Suriye’ye göndermesinin tehlikesini anlattıklarını söyledi.

Teröre karşı mücadele tedbirlerini görüştüklerini vurgulayan Caferi "Terörist örgüt tanımı ne olursa olsun, bunun, Suriye’de faaliyet gösteren tüm yasadışı silahlı grupların terörist olduğu gerçeğini değiştirmediğini" belirtti.

Suriyeli diplomat “Kimse Suriye halkını, ülkeye sızan Avusturyalıların, Amerikalıların, Fransızların, Belçikalıların, Faslıların, Libyalıların, Çeçenlerin, Türkistanlıların, Suudilerin, Kuveytlilerin ılımlı Suriye muhalefetini temsil ettiğine ikna edemez” diye konuştu.

Suriye halkına saldıranlara "Ilımlı muhalefet, cihatçı, devrimci ya da isyancı" gibi isimler takıldığını ancak nedense terörist denmediğine vurgu yapan Caferi, "Bu kişiler nedense Avrupa, ABD ya da diğer ülkelerde saldırı düzenlediklerinde terörist oluyorlar" dedi.

ulusalkanal.com.tr