İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi'den Ulusal Kanal'a özel açıklamalar

İran’ın uluslarası mesajlarını dünyaya duyuran isim, İran İslam Cumhuriyeti Dışileri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, kritik Tahran zirvesi öncesi Ulusal Kanal’a konuştu. Kasımi, tarihi buluşmaya saatler kala zirveye ilişkin çarpıcı ayrıntıları İran temsilcimiz Yakup Aslan aracılığıyla ile dünyaya duyurdu. İşte Kasımi'nin Astana sürecinden, Tahran zirvesine, Amerikan tehditlerinden İdlib operasyonuna kadar verdiği o kritik mesajlar...

Tahran zirvesi öncesi dünyaya kritik mesajları Ulusal Kanal'dan verdi. Zirveye saatler kala İran'dan özel açıklamalar geldi.

Behram Kasımi İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü. Tahran'ın kritik mesajlarını dünaya duyuran isim. Ulusal Kanal İran Temsilcisi Yakup Aslan'a yaptığı açıklamalar da yine son derece çarpıcı ve uyarıcı oldu.

Kasımi, Erdoğan, Putin ve Ruhani’nin biraraya geleceği Suriye zirvesinde her üç ülkeyi de hedef alan Amerikan tehtidlerine karşı işbirliği alanlarının genişletilmesi konusunun görüşüleceğini söyledi. "Zirve ile birlikte ortak Amerikan tehtidleri karşısında kapasitemiz ve gücümüzü öğrenme fırsatımız olacak" dedi.

Kritik süreçlerde emperyalist odaklarca gündeme getirilen İran’ın Suriye’deki askeri varlığına da değindi İran Dışişleri bakanlığı sözcüsü.

Ve Suriye’de çözüm. Kasımi'ye göre bu siyasi yollarla olacak. Dikkat edilmesi gereken de Suriye halkının kararına saygı duyulması.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Suriyenin toprak bütünlüğünün korunmasına ilişkin görüşlerini net bir şekilde özetledi.

Fıratın doğusunda bulunan Amerikan varlığının uluslarası yasalara aykırı olduğuna dikkat çekti Kasımi. "Suriye’nin bölünmesine seyirci kalmayız" dedi, Irak halkının verdiği birlik mücadelesini örnek gösterdi.

HABER: YAKUP ASLAN

ulusal.com.tr

iran