Güneş enerjisiyle dünyayı dolaşacak

Tamamen güneş enerjisiyle çalışan "Solar Impulse 2" adlı uçağın dünya turu Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’den başladı. İki pilotun dönüşümlü olarak kullanacağı uçağın 35 bin kilometrelik tarihi yolculuğunu 5 ayda tamamlaması bekleniyor.

Güneş enerjisiyle dünyayı dolaşacak

Yenilenebilir enerji dünyayı dolaşacak.

Sadece Güneş enerjisiyle çalşan Solar Impulse 2 adlı uçak, hiç fosil yakıt kullanmadan düyanın çevresini dolaşacak.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'den sabaha karşı havalanan uçak, 3 buçuk aylık tarihi yolculuğu boyunca 500 saat havada kalacak ve 35 bin kilometre yol katedecek.

İsviçreli pilotlar André Borschberg ve Bertrand Piccard’ın dönüşümlü olarak kullanacağı uçak dünya turu kapsamında sırasıyla Umman, Hindistan, Myanmar ve Çin'e uğradıktan sonra Pasifik Okyanusu'nu geçerek Hawaii'ye ulaşacak. Hawaii'den ABD'ye geçecek olan Solar Impulse, daha sonra Atlantik Okyanusu'nu aşacak. Avrupa ya da Kuzey Afrika'da son molalarını verip Abu Dabi'ye dönecek.

Solar Impulse, uğrayacağı ülkelerde yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin bilinci ve kullanım alanlarını yaygınlaştırmak amacıyla hükümetlerle ortak kampanyalar yürütülmesinde de kullanılacak.

ulusalkanal.com.tr