Suriye ordusu 100 teröristi öldürdü

Suriye ordusu ve Milli güçlerinin ülkeyi teröristlerden temizlemeye yönelik operasyonları devam ediyor. Halep, Lazkiye ve Şam kırsallarında yürütülen operasyonlarda çok sayıda yerleşim yeri terör örgütlerinden temizlendi. Operasyonlarda 100'den fazla terörist de etkisiz hale getirildi.

Suriye ordusu 100 teröristi öldürdü

Suriye ordusunun ülkedeki terör örgütleri ile mücadelesi devam ediyor.

Suriye askeri ve Milli savunma kuvvetleri, Halep'in güney kırsalındaki Al Karassi ve Al Humeyra köyleri ile kuzeybatıda bulunan Hveyz ve Karrasi köylerini teröristlerden temizleyerek kontrolü altına aldı. Teröristlerin tuzakladığı çok sayıda bomba düzeneği de etkisiz hale getirildi.

Suriye ordusu Halep kırsalının güneybatısındaki Amara Köyü, el Mahdiye Tepesini de kontrolüne aldı. Çok sayıda teröristin öldürüldüğü operasyonlarda, ağır makineli silahlar ve mühimmatlar da imha edildi.

Halep kırsalının Tabbaret el Suhne ve Tel Mrağa bölgelerinde de düzenlenen hava operasyonlarında da IŞİD’e ağır darbe vuruldu.

Temizlik harekatını sürdüren Suriye ordusu, bombalara karşıda tedbirli davranıyor. Halep İserya – Hanasar yoluna tuzanlanan bombalar etkisiz hale getirildi. Bomba yüklü bir kamyonet de imha edildi.

Ülkede çeşitli terör gruplarıyla mücadele eden Suriye ordu birlikleri, hızlı ilerleyişini sürdürüyor. Rakka karayolu üzerindeki Havacılık Akademisi civarı da IŞİD'den temizlendi. IŞİD ve Nusra Cephesine ciddi kayıplar verdiren Suriye ordusu, teröristlerin Neyreb havalimanının civarı ile Şerbah ve Resm el Gazel bölgelerindeki toplanma yerlerini de yoğun ateş altına aldı.

Suriye ordusunun ilerleyişi Lazkiye kırsalında da devam ediyor. Operasyonlarda aralarında Nusra'nın önemli isimlerinin de olduğu 110’dan fazla terörist etkisiz hale getirildi. Şam kırsalının güneybatısındaki Dareyya Kentinde ise 7 terörist öldürüldü, çok sayıda terörist de yaralandı.

ulusalkanal.com.tr