Zam kapıda!

Elektrik ve Doğalgaz için zam kapıda. Döviz kurunun son 1 ay içinde yüzde 13 oranında artması faturalara da yansıyacak. Elektrik Üreticileri Derneği Başkanı Önder Karaduman, "Doğalgaza yüzde 15, elektriğe yüzde 10 oranında zam gelmesini bekliyoruz" dedi.

Zam kapıda!

Döviz tavan yaptı, kur son 1 ayda yüzda 13 oranında arttı. Bu durum yurttaşın faturalarına da yansıyacak.

Doların bir anda 2.20 liraya yükselmesi enerji yönetimini kara kara düşündürüyor. Yetkililere göre hükümetin zam yapmaktan başka çaresi yok.

CNBC-e'ye konuşan Elektrik Üreticileri Derneği Başkanı Önder Karaduman sinyali verdi; "Doğalgaza yüzde 15, elektriğe yüzde 10 oranında zam gelmesini bekliyoruz" dedi.

"Elektrikte temel girdi maliyetleri doğalgaz ve kömür." diyen Karaduman, ülkenin elektriğinin yaklaşık yarısının doğalgazdan elde edildiğini belirtti. Karaduman, Dolardaki artışın maliyetleri arttırdığını bunun bir şekilde elektrik fiyatlarına yansımasının da gündeme geleceğini söyledi.

Karaduman, "Doğalgaz fiyatlarına yüzde 20-25 civarında zam yapılması gerekiyor ancak seçimler nedeniyle hükümetin bunu bu kadar yüksek oranda yapmasını pek mümkün görmüyoruz. Beni

ulusalkanal.com.tr

zam doğalgaz elektrik