Anayasa Mahkemesi'nden HDP'li vekiller hakkında karar

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu bugün kritik konuları görüşmek üzere toplandı. Yüksek mahkeme, infaz düzenlemesindeki bazı hükümlerin iptali için yapılan başvuruyu esastan görüşmeye karar verdi. HDP’li iki ismin vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili başvuruyu ise reddetti.

Anayasa Mahkemesi'nden HDP'li vekiller hakkında karar

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu 25 Haziran’da üç önemli konu hakkında toplandı.

Birinci gündem CHP’nin infaz düzenlemesinin iptaline ilişkin yaptığı başvuru oldu. Ana muhalefet partisi düzenlemenin bazı suçlarla sınırlı tutulmasının anayasaya aykırı olduğunu belirtmişti.

CHP’nin başvurusunu inceleyen yüksek mahkeme iptal istemini daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşmeye karar verdi.

Bir diğer kritik gündem ise siyasete ilişkin oldu. HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğlulları’nın vekilliğinin düşürülmesinin iptal istemi de yüksek mahkeme tarafından görüşüldü. Mahkeme talebi reddetti.

Son olarak baro başkaları eyleminde de gündeme gelen şehirler arası yollarda gösteri yapılmasını yasaklayan düzenlemenin iptal istemi de gündeme alındı. Anayasa Mahkemesi, talebi daha sonra görüşmeye alacağını belirtti.

ulusal.com.tr