Terör örgütü PKK-PYD mezarını kazıyor

Zeytin Dalı Harekatıyla bölgede büyük hezimete uğrayan terör örgütleri, son çare olarak hendeklere başvurdu. Afrin'i hendek ve toprak setlerle çevreleyen PKK/PYD, bu hendekleri baskıyla bölge halkına kazdırıyor. Başta çocuklar olmak üzere halkı tehdit eden terör örgütü, sivillerin hayatını hiçe sayıyor

Türk ordusu ilerledikçe köşeye sıkıştılar, çareyi yine hendekte buldular.

Kararlılıkla yürütülen Zeytin Dalı Harekatında hezimete uğrayan terör örgütleri, Türk Ordusunun kara harekatına karşılık Afrin'i hendek ve toprak setlerle çevreledi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre kilometrelerce uzunluğa sahip hendeklerin yaklaşık 2 metre derinlik ve genişliğe, toprak setlerin ise yaklaşık 2-3 metre yüksekliğe ulaştığı belirtiliyor.

Panikleyen terör örgütüPKK/PYD, bu hendekleri ise bölge halkına kazdırıyor.

Başta çocuklar olmak üzere Afrin halkına hendek kazmaları için zulüm ve baskı yapan terör örgütü, sivillerin hayatlarını da hiçe sayıyor.

Mehmetçiğin bölgedeki sivil hassasiyetine karşılık PKK/PYD Afrin'de yaşayan halkı canlı kalkan olarak da kullanmaya devam ediyor.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric de dün yaptığı açıklamada, Afrin'de terör örgütü PYD/PKK'nın güvenli yerlere gitmek isteyen sivilleri engellemeye devam ettiğini bildirmişti.

ulusal.com.tr

zeytin dalı harekatı pkk pyd terör örgütü