Dünya Gençler Wushu Şampiyonası Antalya'da Başladı

5'inci Dünya Gençler Wushu Şampiyonası, Antalya'da başladı. 54 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun katıldığı şampiyona, 18 Mart'a kadar sürecek.

Dünya Gençler Wushu Şampiyonası Antalya'da Başladı

5'inci Dünya Gençler Wushu Şampiyonası, Antalya'da açılış seremonisiyle başladı. Mepez Erdal İnönü Spor Salonu'nda yapılan şampiyonaya 54 ülkeden yaklaşık 400 sporcu katıldı.

Dünya çapındaki popülerliğinin yanı sıra Türkiye'de de bilinen Wushu, 18 Mart'a kadar Antalya'ya ve Antalyalılara unutamayacakları bir hafta yaşatacak.

Renkli gösterilere sahne olan açılış gecesinde Çin, Malezya, İran ve Türkiye Wushu Milli Takımları gösteri sundu. Şampiyonada maçlara yarın başlanacak. Sporcular, 5 gün boyunca ter dökecek. Özellikle müsabakalarda kullanılan kılıç ve mızrak gibi silahlar, turnuvaya ayrı bir heyecan katacak.

Türkiye, şampiyonanın en iddialı takımlarından biri olarak görülüyor. Geçen ay Bosna Hersek'te düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda 19 altın, 4 gümüş, 2 bronz madalya ile takım halinde birinci olan Türk Wushu takımı, daha önce yapılan dünya şampiyonalarında da altın madalya kazanarak büyük gurur yaşattı.

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz ise, şampiyonaya büyük ilgi olduğunu ifade etti.

"54 ülkeden 400'den fazla sporcunun şampiyonada mücadele edeceğini belirtti. Türk sporcuların 2012 yılında Çin'de düzenlenen şampiyonada 4'ü altın 12 madalya alma başarısı gösterdiğine dikkati çeken Akyüz, Bu başarımızın üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Dünya Şampiyonu olan Elif Akyüz gibi isimlerin daha da artması için çalışmalarımıza devam edeceğiz"

Akyüz, Wushu'nun hem Türkiye'de hem de dünyada hızla gelişen ve yayılan bir spor olduğuna değindi.

"İnsan sağlığı açısıdan en faydalı spor denilebilir. zihinsel bedensel ve ruhsal gelişime katkı sağlıyor. Wushu'nun insan için faydalı olduğunu anlatmak adına da bu şampiyona fayda sağlayacaktır. Gelişip tanıtılması için çok yararı olacak"

ulusalkanal.com.tr