Meclis’in bütçe maratonu başladı

2021 yılı bütçe görüşmeleri Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladı. Görüşmelerde kanun teklifine ilişkin usül tartışması yaşandı. Komisyonda sunum yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 bütçesinin kendi kendine yeten ve dost ülkelerin imdadına yetişen Türkiye’nin bütçesi olduğunu söyledi.

Meclis’in bütçe maratonu başladı

Meclis’in bütçe maratonu başladı.

17 Ekim’de Meclis’e sunulan 2021 yılı bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na geldi. Komisyon, Ak Parti Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplandı. Kovid-19 tedbirleri kapsamında görüşmeler için Meclis Tören Salonu belirlendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay görüşmelerde bütçeye ilişkin sunum yaptı.

2021 yılı bütçe giderleri 1 trilyon 346 milyar lira olarak tahmin edildi. Bütçe gelirleri ise 1 trilyon 101 milyar lira, vergi gelirleri 922,7 milyar lira olarak hesaplandı. Bütçe açığı ise 245 milyar lira olarak öngörüldü.

Bütçe görüşmelerinde parti temsilcileri tarafından usul tartışması yaşandı. CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu, bütçenin en geç 17 Ekim’e kadar Meclis’e teslim edilmesi gerektiğini ancak o gün sunulmadığını savundu. CHP Vekili kanun teklifinin eklerinin de 4 gün sonra vekillere ulaştırıldığını belirtti.

Eleştiriye yanıt veren Oktay, "17 Ekim akşamı saat 21.54'te ekleriyle birlikte teslim edilmiştir” dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, sonraki sürecin Meclisin kendi içerisindeki süreç olduğunu söyledi.

Bütçe görüşmelerine yaklaşık 1 hafta ara verilecek. Plan ve Bütçe Komisyonu 27 Ekim Salı günü 2021 yılı bütçesinin yanı sıra 2019 yılı bütçesinin geneli ve Sayıştay raporlarını görüşecek.

28 Ekim Çarşamba günü Meclis bütçesi ele alınacak. 4 günlük aranın ardından da 2 Kasım Pazartesi gününden itibaren takvimde yer alan bakanlık ve kurumların bütçe ve kesin hesapları tartışılacak.

ulusal.com.tr

Fuat Oktay