Medvedev'den Suriye uyarısı: Dünya savaşı çıkabilir

Rusya 3'üncü dünya savaşı uyarısı yaptı. Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Suriye konusunda uzlaşı sağlanamazsa yeni bir dünya savaşı çıkabileceğini belirtti.

Medvedev'den Suriye uyarısı: Dünya savaşı çıkabilir

Rusya, Suriye krizinde çözüme gidilmediği takdirde 3'üncü dünya savaşının çakabileceği uyarısını yaptı.

Alman Handelsblatt gazetesine konuşan Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Suriye'deki istikrarsızlıktan ABD, Suudi Arabistan ve bazı Avrupa ülkelerini sorumlu tuttu. Suriye'ye yönelik olası bir kara operasyonunun taşıdığı riskleri ifade eden Medvedev, "Bu yüzden de Amerikalılar ve Arap ortaklarımız kalıcı bir savaş isteyip istemedikleri konusunda iyi düşünmeli. Eğer bu savaşı kolayca kazanabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar" dedi.

Medvedev, "Yeni bir dünya savaşı başlatmak yerine; tüm taraflar, acımasız önlemler de dahil edilerek görüşme masasına oturtulmalı" ifadelerini kullandı.

Hava operasyonlarının kısıtlı olduğunu ifade eden Rusya Başbakanı, Rusya'nın kendi ulusal çıkarlarını korumak için Suriye'deki çatışmaya müdahil olduğunu söyledi. Suriye'deki teröristler için "Onlar tamamen zombileşmiş caniler olarak geri dönecek, Paris'te ve ABD dahil dünya genelinde yaptıklarını yine ülkemizde yapacaklar" diyen Medvedev bu yüzden Suriye'deki operasyonlara başladıklarını belirtti.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, Ülkenin güney askeri bölgesinde tatbikata katılan ordu birliklerinin komutanlarıyla görüştü. Putin bu görüşmede "Ordu kadrosu kendini en iyi yönden gösterdi, profesyonel hareket ediyor ve Kırım yarımadası dahil stratejik güneybatı yönünde Rusya'nın güvenliğini sağlamaya hazır olduğunu kanıtlıyor" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr