Demirtaş'tan Avrupa'ya çağrı: Türkiye'ye baskı yapın

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa'nın Türkiye'ye daha fazla baskı yapmasını istedi. Baskının az olduğunu savunan Demirtaş, Şimdiye kadar Brüksel’den çok az şey duyduk. Almanya son dönemlerde biraz daha etkili rol oynadı. Ancak bu yeterli değil.” dedi. HDP Lider, AKP ile koalisyona da açık olduklarını belirtti.

Demirtaş'tan Avrupa'ya çağrı: Türkiye'ye baskı yapın

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa'ya "Türkiye'ye baskı yapın" çağrısında bulundu.

Almanya’da Süddeutsche Zeitung gazetesine konuşan Demirtaş, Avrupalı ülkelerin Türkiye üzerindeki baskılarını artırmasını istedi.

"BRÜKSEL'İN BASKISI YETERLİ DEĞİL"

"Brüksel’in Türkiye’ye, demokratik standartlara uyması için yeteri kadar baskı yapmadığına inanıyorum. Her gün siviller, kadınlar, çocuklar ve bebekler ölüyor. Şimdiye kadar Brüksel’den çok az şey duyduk. Almanya son dönemlerde biraz daha etkili rol oynadı. Ancak bu yeterli değil."

HDP Eş Genel Başkanı, 1 Kasım seçimlerinden sonra AKP ile bir koalisyona açık olduklarını da belirtti.

"AKP İLE KOALİSYONA AÇIĞIZ"

"Bu AKP’nin tutumuna bağlı. Eğer bu şekilde devam ederlerse onlarla ortaklık yapmak bizim için söz konusu olmaz. Değişirlerse, yeniden değerlendiririz. Bunun için biz açığız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "PKK HDP'yi Meclis dışında bırakmak istiyor" sözleri de soruldu Demirtaş'a. HDP Lideri, "Ne HDP’yi desteklemek ne de ona zarar vermek PKK’nın hedefi değil. PKK’nın kendi ajandası var" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş