CHP'de yeni tüzük çalışmaları

CHP yönetimi parti tüzüğünü yeniden oluşturacak. Bu amaçla Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığında bir Ayıklama Komisyonu oluşturuldu. Komisyon, bir tüzük taslağı oluşturacak. Yeni tüzükte 60 üyeli Parti Meclisi’nin 40’a düşürülmesi ve MYK üyelerinin önemli bir bölümünün Parti Meclisi üyeleri tarafından seçilmesi bekleniyor.

CHP'de yeni tüzük çalışmaları

CHP tüzüğünü yeniden hazırlamak için kolları sıvadı. Tüzükte üç kritik düzenleme yapılacak.

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığında hukukçulardan oluşan 6 kişilik bir komisyon kuruldu. Ayıklama Komisyonu adı verilen komisyon önümüzdeki hafta il başkanlıklarından gelen görüşleri değerlendirip bir tüzük taslağı oluşturacak. Hazırlanan taslak 81 il başkanlığına gönderilecek ve görüşler alınacak.

Ardından da il başkanlarından gelen öneriler ve Ayıklama Komisyonunun hazırladığı taslağı incelemek üzere bir Tüzük Komisyonu kurulacak. Bu komisyon da hazırladığı metni Parti Meclisi’ne onaylatacak. Yeni oluşturulan metin Haziran ya da Temmuz ayında toplanacak tüzük kurultayına sunulacak.

Milliyet’in haberine göre, 60 kişilik Parti Meclisi üyesi 40’a düşürülecek. Mevcut tüzükte genel başkan tarafından atanan MYK üyelerinin, PM tarafından seçilmesine olanak tanıyacak bir düzenleme getirilecek. Ancak örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı olmak üzere üç ya da dört koltuğun seçimini Parti Meclisi’nin yapmayacağı belirtiliyor. Gündemde kadın ve gençlik kotası sayısının yükseltilmesi de var.

Ayrıca yeni tüzükte birinci derecede akrabası belediye başkanı, milletvekili ya da PM üyesi olan isimlerin ön seçime girmesinin engellenmesi de konuşuluyor.

ulusalkanal.com.tr