Belarus'ta protestolar sürüyor

9 Ağustos’ta yapılan seçim sonrasında Belarus'ta başlayan protestolar devam ediyor. Altıncı kez Devlet Başkanı olarak seçilen Aleksandr Lukaşenko, Cumhurbaşkanlığı sarayına girerken çelik yelek ve otomatik silah ile görüntülendi.

Belarus'ta protestolar sürüyor

Belarus'ta 9 Ağustos'ta yapılan devlet başkanlığı seçimlerinina ardından meydanlar hareketli. Başkent Minsk’te ve diğer şehirlerde başlayan protestolar sürüyor.

Protestocular, Bağımsızlık Caddesi üzerinden yürüyerek hükümet binasının bulunduğu Bağımsızlık Meydanı’nda toplandı. Ardından Zafer Caddesi üzerinden Stella Meydanı’na ilerledi.

Bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Dikenli tellerle çevrilen bölgeyi askerler koruma altına aldı. Bazı protestocular ise, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yürümek istedi. Ancak askerler göstericileri engelledi.

Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ise, gösteriler sırasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girerken görüntülendi. Lukaşenko’nun üzerinde çelik yelek ve elinde otomatik silahla inerek saraya gittiği görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı.

Öte yandan Lukaşenko taraftarları da alanlarda. Destekçiler, Minsk ve diğer bazı şehirlerde Belarus bayrağı ile konvoylar düzenledi.

ulusal.com.tr

belarus Lukaşenko