Yusuf Benli'den AKP'yi ve Tayyip Erdoğan'ı kızdıracak albüm: Uyan halkım artık uyan!

Halk Müziği sanatçısı ve Haliç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yusuf Benli Türkiye’nin yakın tarihine damgasını vuran acı olayları türkü formunda protest eserinde anlatıyor.

AKP DÖNEMİNİN PANORAMASI

Yakın tarih olaylarının görüntüleriyle klibi çekilen “Uyan Halkım Halkım Uyan” adlı eserde Abdi İpekçi cinayetinden Ergenekon operasyonlarına, Sivas katliamından Hrant Dink cinayetine, Gezi Direnişi’nden Özgecen Aslan’ın öldürülmesine kadar bir çok olay anlatılıyor.

Sinema oyuncusu İlyas Salman’ın da şiir ile yer aldığı eser aynı zamanda AKP döneminin bir panoraması özelliği taşıyor.

UYAN HALKIM ARTIK UYAN

Unuttuğumuz, kanıksadığımız, belki başımıza bir şey gelir korkusuyla görmezden geldiğimiz olayları gazete haberleri ve görsellerle besleyerek nitelikli bir protest eser meydana getiren öğretim görevlisi ve sanatçı Yusuf Benli, seçim öncesi toplumsal bir uyarıcı görevi görüyor.

Türk siyasi tarihinin önemli kriz eşiklerinin adeta türkü ile analizinin yapıldığı eser, söz ve görsel unsurlarla geleceğin Türkiye’sini aydınlatma yolunda şiddete başvurmadan, silahı çözüm olarak görmeden geçmişin karanlık dehlizlerine iyi bir yanıt, geleceğe de umut ışıkları taşıyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP tayyip erdoğan Yusuf Benli