Kentsel dönüşüm krizi büyüyor

Beyoğlu Hacıhüsrev Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizi büyüyor. Dönüşümü yapan Polat Holding, Ulusal Kanal'ın haberi üzerine bir açıklama yaptı, "bölge halkına baskı uygulanmadığını" savundu. Ancak bölge halkı tam aksini iddia etti. Mahalleliler, Ulusal Kanal'ın haberinden sonra, firma yetkilileri tarafından darp edildiklerini belirtti

Kentsel dönüşüm krizi büyüyor

İtanbul Beyoğlu'ndaki Hacı Hüsrev Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm projesinde, vatandaşla ve müteahit firma arasındaki ipler iyice gerildi.

Evini vermek istemeyen vatandaşlara uygulanan baskıyı ilk olarak Ulusal Kanal gündeme getirmişti. Projeyi yürüten Polat Holding ise bu iddiaları yalanladı.

Haber çekimlerinin yapıldığı gün kameralara konuşmayan firma yetkilileri, haber yayınlandıktan sonra yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Piyalepaşa İstanbul" projesi kapsamında 259 hak sahibinden 252'si ile anlaşamaya varıldığı belirtildi. Firma, anlaşma yapılmayan vatandaşlar ile pazarlıkların sürdüğünü, kimseye baskı yapılmadığını savundu.

Evini vermek istemeyen vatandaşlar ise firmanın açıklamasının aksini söyledi.

Sahip olduklarından daha küçük daireler karşılığında anlaşmaya zorlandıklarını belirten vatandaşlar firmanın aksine baskıların sürdüğünü belirtti.

Karşılıklı iddialar ve anlaşmazlık devam ederse kriz daha da büyüyecek gibi görünüyor.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN

KAMERA: MEVLÜT AYDOĞAN