Trump İran, Çin ve Venezuela'yı hedef aldı

Amerikan Başkanı Donald Trump Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İran, Çin ve Venezuela'yı hedef aldı. İran'ın "dünyanın önündeki en büyük tehlike" olduğunu öne sürdü. ABD Başkanı'nın "Küreselciler değil vatanseverler kazanacak" vurgusu ise dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda dünyaya seslendi. Hedefinde İran, Çin ve Venezuela vardı.

ES//

Amerikan Başkanı Donald Trump, dünya devletlerini İran'ın karşısında yer almaya çağırdı.

---

SESLENDİRME//

Dünyanın önündeki en büyük tehlike İran rejimidir. Dünyanın 1 numaralı terör sponsoru olmaktan başka, Suriye ve Yemen'deki savaşın sponsorluğunu yapmaktadırlar. İran'ın nükleer silahlara sahip olmasına kesinlikle izin veremeyiz.

İran'a yönelik son dönemde birçok yaptırım getirdiklerini hatırlatan Trump, "İran böyle davrandıkça ABD'nin uyguladığı yaptırımlar gevşetilmeyecek, aksine daha da sıkılaştırılacaktır" ifadelerini kullandı.

Amerika Başkanının hedefindeki bir diğer ülke ise Çin'di. Çin'in Dünya Ticaret Örgütü'nde yer almasını eleştirdi.

Kısa süre önce Amerika'nın darbe girişimnde bulunduğu Venezuela ile ilgili de konuştu Trump. Venezuela devlet başkanına "diktatör" suçlaması yöneltti.

Afganistan'daki barış sürecine ilişkin de açıklamalarda bulunan Trump, "Afganistan'da Taliban saldırılarına devam ediyor ancak müttefiklerimizle birlikte barış için çalışmayı asla bırakmayacağız" mesajı verdi.

Trump konuşmasında Amerika'daki iktidar mücadelesine de değindi. ABD Başkanı, "Gelecek küreselcilere değil, vatanseverlere ait olacaktır" ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

abd iran trump