Yaşam koçum: İmam

İmamlar yaşam koçu oluyor. Projenin adı "Yaşam Koçumla Başarıya Doğru", mimarı ise Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü. Bundan böyle imamlar, "değerlere saygı, ahlak ve sorumluluk duygusu" konularında lise öğrencilerine yaşam koçluğu yapacak.

Yaşam koçum: İmam

Yaşam koçu... 2000'li yıllarla birlikte adını sıklıkla duyduğumuz bir kavram. Bir psikolojik destek yöntemi. Psikologların ve rehber öğretmenlerin yaptığı bu görevi artık imamlar yapacak.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa İl Müftülüğü'nün ortak projesiyle imamlar yaşam koçu olmaya hazırlanıyor. Projenin adı, "Yaşam Koçumla Başarıya Doğru". Rehberlik öğretmenlerinin öğrencilere yol göstermesi için geliştirilen projeye immalar da dahil edildi.

Projenin amacı lise öğrencilerine "değerlere saygı, ahlak ve sorumluluk duygusu" kazandırmak. İmamlar bu kapsamda Celal Bayar Üniversitesi'nde eğitim alacak. Eğitimlerinin tamalayan imamlar rehber öğretmenler ile birlikte pilot okullarda görevlendirilecek.

Müftülük ile müdürlük arasında 30 Aralık 2014’te protokol imzalandı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, protokolde sadece Yaşam Koçluğu Projesi yer almadı. Okullarda yaz Kuran kursları ile ilgili bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Müftülük personeli Kutlu Doğum ve Camiler Haftası gibi özel gün ve haftalarda öğrencilere seminer verecek. Okullara en yakın semt camilerine ve ilin tarihi camilerine geziler düzenlenecek, camiler öğrencilere tanıtılacak.

ulusalkanal.com.tr