Bedri Baykam: CHP-Vatan Partisi-Gezi ittifakı işi çözebilir

Bedri Baykam: CHP-Vatan Partisi-Gezi ittifakı işi çözebilir

Cumhuriyet gazetesi yazarı Bedri Baykam, Vatan Partisi ile CHP'nin yaptığı görüşmeleri köşesine taşıdı.

"CHP Vatan Partisi yakınlaşması umut verici" ifadelerine yer veren Baykam'ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

Yıllardır konumuz, solda birlik. Geçen hafta gündeme gelen CHP Vatan Partisi yakınlaşması umut verici. Pabucun pahalı olduğunu anlayan AKP, nasıl SP ve hatta merkez sağa göz kırpıyorsa, CHP’nin de kontenjan listesine VP’den 4-5 isim alması, sandığa gitmeyen küskün Atatürkçülerden en az 5 puan getirebilir. Bunu söylerken VP’nin yadsınamaz medya ve sokak gücü ile TGB’yi de değerlendiriyorum. Hiç kimse bu ittifakı küçümseyemez. Bazen bir milletvekilliği tek oyla alınır. Bazen bir yasa, tek oy farkla geçer, ülkelerin geleceği değişir. Ayrıca oluşacaksinerjinin önü, bugünkü sıcak ortamda çok açık.

Aynı gerekçelerle, Gezi günlerinde demokrasi için barışçı önderlik yapmış olan STK liderleri ve aydınlar arasından seçilecek isimler de, o günlerin kararlı aktivistleriyle, Parlamento’ya güç verir!

Halkın canına tak demiş olması, demokrasiye sahip çıkmak isteyen yurtseverlerin artık aynı sandıklarda, ortak hedefler için hareket etmesini gerektiriyor. CHP’li hiçbir arkadaş, “kontenjanlar belli, yeni kimseyi alamayız” demesin. Siyaset, kişisel çıkar veya sıfat için yapılmaz. Ali-Veli yerine, Ahmet-Osman geldiği zaman bambaşka bir yeni kitle partiye katkı yapacaksa, o arkadaşlar özveriyle çekilmelidir. Bunun tartışılır yanı yoktur. CHP bu hamleleri yaparsa, bence oyunu net olarak yüzde 30’larınilk hanelerine kadar tırmandırır. Bu birlikler, ciddi sinerji yaratır.

ulusalkanal.com.tr