Soma davasına sıkı önlem

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma faciası davasında bine yakın polis görev yapacak. 1 TOMA'nın bulunacağı mahkeme salonu çevresinde 3 aşamalı barikat kuruldu bile.

Soma davasına sıkı önlem

Soma faciasıyla ilgili görülecek ilk davaya sayılı günler kaldı. 13 Nisan'da Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek dava için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Anadolu Ajansı'nın Akhisar Emniyet Müdürü Engin Pınar'a dayandırdığı haberine göre davada bine yakın polis görev yapacak. Manisa, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale başta olmak üzere birçok il ve ilçeden polis takviyesi yapılacak. 1 TOMA aracı ve ambulans ekipleri de duruşma süresince hazır tutulacak.

Soma davasının ilk duruşması 13 Nisan Pazartesi. Ancak şimdiden güvenlik önlemleri alındı. Mahkeme salonunun çevresine 3 aşamalı barikat sistemi kuruldu. Emniyet Müdürü Pınar'ın verdiği bilgiye göre, 1 kilometrelik alanda hiçbir eylem ve gösteriye izin verilmeyecek.

301 işçinin hayatını kaybettiği Soma faciası davasında, sekizi tutuklu, 37’si tutuksuz 45 sanık yargılanacak. Sekiz kişinin "olası kastla öldürme" suçundan 301 kez, 20 yıldan 25 yıla kadar hapsi isteniyor. 8 sanığın duruşma salonuna getirilmeyeceği, ifadelerinin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile görüntülü olarak alınacağı biliniyor.

ulusalkanal.com.tr