Meclis 23 Nisan özel gündemiyle toplandı

Milli egemenliğin yüzüncü yılında Meclis’te yapılan özel oturuma "Milli Mücadele" ve "Kuvayı Milliye" vurguları damga vurdu. Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Millî Mücadele'nin başlayıp bitmiş bir süreç olmadığına, devam ettiğine dikkat çekti. Ak Parti'den de "Kuvayı milliye anlayışı bugün de geçerlidir " açıklaması geldi. CHP 16 madde önerirken İyi Parti ise Meclis'in yetkilerine dikkat çekti.

Meclis 23 Nisan özel gündemiyle toplandı

Meclis Başkanı Milli Mücadele'nin devam ettiği mesajını verdi. Ak Parti Kuvayı Milliye ruhuna vurgu yaptı.

Milli egemenliğin yüzüncü yılında Meclis’te özel oturum yapıldı.

Meclis’in açılışının yüzüncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı nedeniyle Ankara’da özel bir program vardı. Meclis Genel Kurulu, 23 Nisan saat 14’te özel oturumla toplandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan koronavirüs önlemleri kapsamında oturuma katılmadı. Genel Kurula liderlerden ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi. Özel birleşimi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bakanlar da izledi. Birleşim, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Meclis Başkanı Mustafa Şentop açılış konuşması yaptı. Şentop’un konuşmasında milli mücadele vurgusu ön plana çıktı.

Meclis’in milli bir karargah olduğunun altını çizdi Meclis Başkanı.

Meclis’te yapılan özel oturum ilk defa gurubu olmayan partilere de söz verildi. İlk söz alan siyasi parti Ak Parti oldu. Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Kuvayı Milliye ruhuna dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasında 16 madde önerdi. İlk maddede anayasa çağrısı vardı.

İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da konuşmasında Meclis’in yetkilerini gündeme getirdi.

MHP adına ise Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın konuştu.

ulusal.com.tr

tbmm 23 Nisan