''Düzenli bir tesis kurulmasını istiyoruz''

Aydın’da, Çine Belediyesi’nin Kırkışık Mahallesi sınırları içerisindeki çöplükte meydana gelen yangınlar ve çevresine yaydığı pis kokular tepkilere neden oluyor. Vatandaşlar, arıtma tesisinin çalışmasını ve çöplüğün düzenlenmesini istiyor.

''Düzenli bir tesis kurulmasını istiyoruz''

Aydın’da Çine Belediyesi’nin çöplük olarak kullandığı ve sık sık metan gazı patlamalarının meydana geldiği çöplük tepkilere neden oluyor. Kırkışık Mahallesi’ndeki çöplüğün bünyesindeki arıtma tesisinin atıl vaziyette bulunması sebebiyle, çöpler işlenmeden açık havada bırakılıyor. Evsel ve endüstriyel atıkların iç içe girdiği alanda çöplerin içerisinde biriken gazlar sürekli yangınlara ve yoğun kokulara sebep olurken, vatandaşlar güne pis kokular altında başlamak zorunda kalıyor. Çöplükten yükselen pis koku ve dumanlar, Çine şehir merkezi üzerinde hissedilir bir sis bulutu oluşturuyor.

“HER GÜN İTFAİYE GELİYOR”

Aydın Valiliği tarafından daha önce on binlerce liralık cezalara maruz kalan çöplükle ilgili her hangi bir adım atılmaması vatandaşların tepkisine neden olurken, arıtma tesisinin işlevini ise çöpleri ayıklayarak geçimini sağlayan bazı vatandaşlar gerçekleştiriyor. Her sabah itfaiyenin gelerek yangını söndürdüğünü söyleyen Kırkışık Mahallesi sakinleri, “Yerleşme yerimize yakın olduğu için sabah yoğun kokuyla güne başlamak zorunda kalıyoruz. İtfaiye sabahları gelerek yangını söndürüyor ama gece sabaha kadar sürekli yangın ve duman eksik olmuyor. Arıtma tesisini görüyorsunuz, çalışmıyor. Bir şahıs ya da partiye itirazımız yok, biz daha düzenli bir tesis kurulmasını istiyoruz. ” diyerek çöplüğün düzenlenmesini talep ediyor.

Onur Altınkaynak / Aydın

ulusalkanal.com.tr