Amerikan basını: Erdoğan-Obama görüşmesi olmayacak

Washington’daki Nükleer Güvenlik Zirvesi yarın başlıyor. Zirve nedeniyle Amerika'ya gidecek olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Obama ile görüşüp görüşmeyeceği merak konusu. Amerikan basınına yansıyan bilgilere göre o görüşme gerçekleşmeyecek. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ise "görüşme üzerinde çalışmalar sürüyor, spekülasyonları bir kenara bırakın" dedi.

Amerikan basını: Erdoğan-Obama görüşmesi olmayacak

Nükleer Güvenlik zirvesi yarın Washington'da başlıyor...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da zirveye katılmak üzere yarın Amerika'ya gidiyor. 5 günlük gezi kapsamında ‘Fortune100’ olarak adlandırılan dünyanın en büyük 100 şirketinden 25’inin başkan veya CEO’ları ile biraraya gelecek.

Söz konusu yatırımcılarla gerçekleşecek toplantının ana gündemini, AB ve ABD arasında yakında imzalanması beklenen serbest ticaret anlaşması oluşturuyor. Türkiye’nin yatırım ortamını ve potansiyelini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat anlatması beklenen toplantıda, serbest ticaret anlaşmasının Türkiye ekonomisine ve Türkiye’de yatırımları bulunan ABD’li şirketlere etkileri aktarılacak. ABD’li şirketlere, AB ile olan Gümrük Birliği ve ABD ile olan Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinde Türkiye’ye destek vermeleri çağrısında bulunulacak.

Cumburbaşkanı Erdoğan'ın Amerika gezisi kapsamında ABD Başkanı Barack Obama ile de görüşüp görüşmeyeceği de merak konusu. Amerikan basınına yansıyan bilgilere göre, iki lider arasında ikili bir görüşme olmayacak. Amerikan Wall Street Journal gazetesine yer alan habere göre; Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Maryland'de cami açılışı sırasında kendisine eşlik etmesi konusundaki talebini geri çevirdi.

Konu bugün, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a da soruldu. Kalın, Obama ile ikili görüşme üzerinde çalışmanın sürdüğünü belirterek "bu konuda yapılan spekülasyonları bir kenara bırakıp resmi açıklamaları dikkate almak gerekir" dedi.

Washington’daki Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne Türkiye’nin yanı sıra 53 ülke ve 4 uluslararası örgüt katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zirve boyunca birçok liderle ikili görüşme yapması planlanıyor. Suriye’de yaşanan gelişmelerin de gündeme gelmesi beklenen zirvede Erdoğan, sık sık vurguladığı “güvenli bölge ve uçuşa yasak bölgenin” önemini tekrarlayacak.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan obama görüşmesi amerikan basını