Dünya şampiyonu garson engel tanımıyor

Güney Afrika'da katıldığı Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda 2 altın, 1 gümüş madalya kazanan Ali Topaloğlu, aynı zamanda garsonluk yaparak ailesinin geçimine katkıda bulunuyor.

Dünya şampiyonu garson engel tanımıyor

Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda 2 altın, 1 gümüş madalya kazanan ve bir kafede garsonluk yaparak ailesinin geçimine katkıda bulunan Ali Topaloğlu (18), üniversiteye gitmek, askerlik yapmak ve kendisi gibi genç sporcular yetiştirmek istiyor.

Gerçek bir şampiyon olduğunu müşterilerin çoğu bilmiyor

Canik ilçesinde bir kafede garsonluk yapan, iş arkadaşlarının "şampiyon" diye seslendiği Topaloğlu'nun gerçek bir şampiyon olduğunu müşterilerin çoğu bilmiyor.

Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının yönlendirmesiyle 2013 yılında antrenörü Musa Davulcu ile tanıştıktan sonra hayatının değiştiğini anlattı.

Kendisine "özel sporcu" denilmesini isteyen Topaloğlu, üç çocuklu ailenin en büyüğü olduğunu, antrenörü ile tanıştıktan sonra spora başladığını, çok çalışarak Güney Afrika'da katıldıkları Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda gülle atma ve 100 metre koşuda dünya şampiyonluğu kazandığını, disk atmada ise gümüş madalya elde ettiğini anlattı.