Ulusal Kanal onların sesi oldu: İhtiyaç sahibi öğrencilere televizyon ve tablet gönderildi

Ulusal Kanal haber yaparsa ses getirir, sorunları çözer, karanlıkları aydınlığa kavuşturur. İşte tam da böyle bir haberle başlayacağız bültenimize . Hatırlayacaksınız Hakkari Şemdinli'de televizyonu ve tableti olmadığı için eğitimden uzak kalan çocukların haberini yapmıştık. İşte bir dernek haberi gördü ve hemen harekete geçti, çocuklara televizyon ve tablet gönderdi. Gelecek hayallari için okumak isteyen çocuklar, okula gidemedikleri zaman EBA'dan derslerini görmeye başladı.

Ulusal Kanal onların sesi oldu: İhtiyaç sahibi öğrencilere televizyon ve tablet gönderildi

Haber-Kamera: Lale Delidağ

Gelecek televizyon ve tabletin yolunu gözlediler. Heyecan ve mutluluk bir aradaydı. Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim almak zorunda kalan bu öğrenciler evlerinde televizyonu olmadığı için eğitim göremiyorlardı. Taaki seslerini duyurana kadar.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Yufkalı Köyü Tuğlu mezrasında yaşıyorlar. Helin Evin, Helin Kırmızıgül ve Mahsun Kırmızıgül... 3'ü de lise öğrencisi. Ulusal Kanal'dan seslerini duyurmuşlardı, evlerinde televizyon ve tablet olmadığı için eğitim görememekten yakınmışlardı. Onların sesini "Umudum Olur Musun Derneği" duydu. Çocuklara televizyon ve tablet ulaştırıldı.

Paketleri heyecanla açtılar. Mutlulukları yüzlerinden, gözlerinden okunuyordu.

Uzaktan eğitim sürecinde derslerinden bir süre geri kaldılar. Şimdi o açığı kapatmak ve hayallerini gerçekleştirmek için canla başla çalışıyorlar.

Kavuştukları televizyon ve tablet sayesinde evlerinden eğitime devam edecekler.

ulusal.com.tr

Hakkari ulusal kanal şemdinli eba Umudum Olur Musun Derneği