IŞİD'in bomba üretim merkezi imha edildi

Terör örgütü IŞİD'in, Suriye'nin Azez ilçesindeki bomba üretim merkezi silahlı İHA'larla vuruldu. İncirlik üssünden havalanan iha'ların vurduğu bina yerle bir olurken çok sayıda IŞİD'li teröristin öldüğü belirtildi. Bu arada sınırdan geçmeye çalışan yabancı uyruklu 2 IŞİD'li yakalandı

IŞİD'in bomba üretim merkezi imha edildi

IŞİD'in Halep'deki bomba imalathanesi imha edildi.

Askerî kaynaklardan alınan bilgilere göre operasyon 30 Nisan günü düzenlendi. Alınan istihbaratlar sonucu IŞİD'in, Halep'in Azez ilçesine bağlşı Dabık bölgesindeki bir binanın giriş katını “Bomba üretim ve Patlayıcı Araç Hazırlama Merkezi” olarak kullandığı belirlendi.

İçinde çok sayıda IŞİD'li teröristin olduğu belirlenen hedefin koordinatları, anında uluslararası koalisyon harekat merkezi ile paylaşıldı ve operasyon için düğmeye basıldı.

İncirlik’ten havalanan MQ-1 modeli silahlı iki İHA, IŞİD'in bomba üretim merkezini tam isabetle vurdu. İha'ların bombaladığı bina, içerdeki patlayıcıların da infilak etmesi sonucu çöktü.

Bölgeden alınan bilgiler ve görüntülerde binanın imha edildiği, o sırada dışarda nöbet tutan iki IŞİD'li teröristin de öldüğü belirlendi. Çöken binada kaç IŞİD'li teröristin öldüğü bilinmiyor.

Öte yandan aynı gün akşam saatlerinde Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollardan girmeye çalışan iki IŞİD'li terörist yakalandı. Kilis’in Elbeyli ilçesi sınırında yakalanan yabancı uyruklu IŞİD'li teröristler İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

ulusalkanal.com.tr

suriye kuzey hava harekatı düzenlendi