AB'den yaptırım kararı

Ukrayna'daki Batı yanlısı eylemler ile ilgili Bekçika'nın başkenti Brüksel'de toplanan Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları, yaptırım kararı aldı. AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, sorumluların Avrupa Birliği ülkelerindeki hesaplarının dondurulması ve seyahat yasağını da içerecek şekilde yaptırım uygulanması konusunda anlaştıklarını bildirdi.

AB'den yaptırım kararı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de kriz zirvesi gerçekleştiren Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları, Ukrayna'da "şiddet ve aşırı güçten sorumlu" yetkililere yaptırım uygulanması kararı aldı.

Zirve sonrası basına açıklamalarda bulunan Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, sorumluların Avrupa Birliği ülkelerindeki hesaplarının dondurulması ve seyahat yasağını da içerecek şekilde yaptırım uygulanması üzerinde anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Kararların oy birliği ile alındığını belirten Ashton ayrıca, "iç baskıda kullanılabilecek ekipmanların ithalat lisanslarının askıya alınmasını" da onayladıklarını, AB Konseyi organlarının gerekli hazırlıkları yapması talebinde bulunduklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

ab yaptırım Ukrayna catherine ashton