Sahte terör örgütü ile 7 bin kişi dinlendi

Yasa dışı dinlemelerin önemli adreslerinden biri ortaya çıktı. Fethullahçı örgütlenmeye bağlı emniyet ve yargı mensuplarının, sahte terör örgütü ismiyle dinleme kararları aldırarak 7 bini aşkın kişiyi dinlediği ortaya çıktı. Yasa dışı dinlenen isimler arasında Başbakan Erdoğan, Abdüllatif Şener, Şule Perinçek ve CHP Milletvekili Ali Özgündüz de bulunuyor.

Sahte terör örgütü ile 7 bin kişi dinlendi

Yasa dışı dinlemeler ile ilgili çok önemli bir iddia ortaya atıldı. Emniyet ve yargıdaki Fethullahçı örgütlenmenin 7 bini aşkın kişiyi yasa dışı olarak dinlediği iddia edildi.

İddiaya göre; hakim, savcı ve polislerin sahte terör örgütleri üzerinden yasa dışı kararlar aldırdığı ve dinlemelerin bu yolla yapıldığı belirtildi.

Gezi eylemlerinin de yasa dışı dinlemeye gerekçe oluşturduğu ifade edildi. Örgütlenmenin, "Selam Terör Örgütü" sahte ismiyle dinlemeler yaptığı ileri sürüldü. Yasa dışı dinlemelerin, 2011 yılında gelen dört sayfalık bir ihbar mektubu ile başladığı iddia edildi.

Dinlemeye ilişkin belgelerin, görevden alınan savcıların odasında bulunduğu ifade edildi. Yolsuzluk operasyonu sonrasında görevden alınan savcıların odasında bulunduğu kaydedilen 125 klasör belge, dinlemeleri ortaya çıkardı.

Telefonları yasa dışı dinlenen isimler arasında siyasetçiler, yazarlar, sanatçılar, akademisyenler, gazeteciler, iş adamları ve yurttaşlar da bulunuyor.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek, CHP ve MHP Genel Merkezleri ile CHP Milletvekili Ali Özgündüz de dinlenenler arasında yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

AKP cemaat erdoğan telefon savaş dinleme şule perinçek abdüllatif şener