Zirve'de F-Tipi izleri

Malatya'daki zirve yayınevi davasının sanıklarından Levent Ercan Gelegen, Zirve cinayetlerini F-Tipi örgütün yönlendirdiğini açıkladı. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz tarafından gizli tanık yapılmak istendiğini belirten Gelegen, "tanıklığı kabul etmeyince Ergenekon davasının sanığı oldum" dedi.

Zirve'de F-Tipi izleri

Malatya'daki Zirve Yayınevi cinayeti ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Ergenekon Davası sanıklarından Levent Ercan Gelegen, Zirve cinayetlerini F-Tipi örgütün yönlendirdiğini söyledi.

18 Nisan 2007'de, Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel, boğazı kesilerek öldürülmüştü. Zirve Yayınevi için açılan 2'inci davanın sanığı Levent Ercan Gelegen, Zirve Cinayeti ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"ZİRVE CİNAYETLERİNİ F-TİPİ YÖNELENDİRDİ"

Paralel yapıya yakın Today’s Zaman'da yazan Avukat Orhan Kemal Cengiz Türkiye’deki Protestan Hıristiyanların avukatı. Amerikalılarla çok yakın ilişki içinde. Türkiye’deki yabancı uyruklu grupları yöneten onlar. Proje büyük. Cemaatin özellikle Zirve konusunda önüne eylem planını koyan Avukat Cengiz’dir.

Akşam Gazetesi'ine konuşan Gelegen, F-tipi örgütün kendisiyle temas kurduğunu ve "cinayetleri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin at" diye baskı yaptıklarını söyledi.

"CİNAYETİ TSK'YA AT DEDİLER"

Aralık 2007’de misyonerlerden Eric Oosterbroek bana geldi, ‘Zirve’yi askerlerin yaptığını söyle, Paralel yapı avukatı Orhan Kemal Cengiz de sana hukuki destek verecek’ dedi. Paralel yapı ağzıyla konuşuyordu. Zirve’yi bir an önce birilerinin üstüne yıkıp örtbas etmek istiyorlardı.

Gelegen, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz tarafından gizli tanık yapılmak istendiğini de belirtti.

"ÖZ GİZLİ TANIK OL DEDİ"

2011'de Yurt Atayün’ün başında bulunduğu İstanbul TEM Şube’de 4 gün kaldım. Zekeriya Öz beni sorguladı. Bana, ‘Sen bu işten sıyıramazsın, günah keçisi olmuşsun, kurtulmanın tek yolu var’ dedi ve gizli tanık olmamı istedi. Kabul etmedim.

Gelegen, cinayette caydırıcı olarak kullanılan silahların F-Tipi örgüt tarafından verildiğini iddia etti. Davada gizli tanık olmayı reddettiğini belirten Gelegen kabul etmeyince Ergenekon davası sanığı yapıldığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr