İşte kumpasın belgesi

Fethullahçı örgütlenme, Türk Ordusu'na kumpası nasıl yaptı? Bu sorununun yanıtı bütün çıplaklığıyla Kayseri'de ortaya çıktı. Aydınlık Gazetesi, Fethullahçı astsubayların Kayseri 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda yürüttüğü tertibin belgesini yayınladı. Sahte delil üretiminin açıkça ortaya çıktığı soruşturmada itiraflar peş peşe gelmişti.

İşte kumpasın belgesi

Aydınlık Gazetesi, Kayseri'deki Fethullahçı astsubayların Türk Ordusu'na kurduğu tertibin belgesine ulaştı.

Kayseri 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'na yapılan tertibi Fethullahçı astsubaylar Ali Balta, İsmail Dağ ve Orhan Güleç yürütmüştü.

Tertibin hedefi Hava Kuvvetleri ve daha sonra korgeneral olacak Tümgeneral Rıdvan Ulugüler'di. Fethullahçılar, örgütün sivil ayağından bir cemaat abisinin flash bellekte getirdiği bu sahte belgeleri ordunun bilgisayar sistemine yükledi.

Birinci emir Ergenekon tutuklusu Hava Albay Cengiz Köylü'ye yardım toplanması ile ilgiliydi. Tamamen sahte olan bu emrin amacı örgütsel bağ varmış gibi göstermekti. Diğeri ise erbaş ve erlerin girmesinin ahlak açısından uygun olmayacağı eğlence yerleri ile ilgiliydi. Bu belge orijinali üzerinde oynamalar yapılarak oluşturulmuştu. Bu belgeyle de Kayseri esnafının fişlendiği iddia edildi.

Türkiye'nin konuştuğu kumpas, bu belgelerle ortaya çıktı.

Tertibin nasıl yapıldığını Fethullahçı Astsubay Ali Balta itiraf etti. Ancak F tipi örgütlenme soruşturmayı yürüten Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'u hedef aldı. Üçok, Fethullahçı örgütlenmenin uydurduğu sahte çürük raporu tertibiyle tutuklandı. Soruşturma yarım kaldı.

Bilimsel açıdan mümkün olmadığı halde, Üçok'un Fethullahçılara hipnoz yöntemiyle işkence yaptığı iddia edildi. Tertipçilerin maskesini düşüren Hakim Albay Üçok, F tipi örgütlenmenin lincine maruz kaldı. Sahte Çürük Raporu, Balyoz ve Hipnoz davalarında tutuklandı. Yandaş basında hedef tahtasına oturtuldu.

ulusalkanal.com.tr

kayseri türk ordusu kumpas