Üst düzey askeri yetkiliden Ulusal Kanal'a: Yeni bir darbe ihtimali yok, engellendi

Darbe girişiminin ardından yeni bir darbe mi geliyor sorularına Türk Silahlı Kuvvetleri'nde darbeye direnen askeri bir yetkili Ulusal Kanal'a çarpıcı bilgiler verdi. "Artık darbe girişimi olamaz" diyen yetkili, "Tüm üsler kontrolümüzde" dedi. FETÖ'nün yalan haberler yaydığını ve dikkatli olunması gerektiğini belirten üst düzey askeri yetkili, gözaltına alınan kişilerle ilgili de önemli bilgiler paylaştı.

Üst düzey askeri yetkiliden Ulusal Kanal'a: Yeni bir darbe ihtimali yok, engellendi

"Tüm üsler bizim kontrolümüzde. Artık bir darbe girişimi olamaz". Bu çarpıcı sözler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde darbecilere karşı mücadele eden üst düzey bir askeri yetkiliye ait.

Ulusal Kanal'ın ulaştığı üst düzey askeri yetkili, FETÖ'nün ortaya attığı yalanlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

"FETÖ'NÜN YALANLARINA İNANMAYIN: Her şey kontrol altında. Tüm çalışmalarımızı yapmaya devam ediyoruz. Kaçırılan uçak ve helikopter yok. Bunlar asparagas. Yok böyle bir şey, sakın inanmayın. Cemaatçilerin uydurması."

Şu an bir darbe tehlikesinin geçtiğini söyleyen yetkili, tek bir tehlikeye işaret etti. "Suikast tarzı eylemlere girişebilirler" dedi.

Darbeyi yapanlara karşı yapılan operasyonda Atatürkçü askerlerin de gözaltına alındığı bilgileri üzerine askeri yetkili önemli bilgiler verdi.

"ATATÜRKÇÜLER ARAYA MI KAYNATILIYOR?: Sakın inanmayın! Yok böyle bir şey! Bunlar cemaatin uydurması, infial yaratmaya çalışıyorlar. Şu kadar söyleyeyim. Bu gözaltına alınan adamların hepsinin listesi vardı bizde. Şimdi onları çok iyi tanıyoruz. Hatta bazı generaller darbe tehlikesi geçtikten sonra bize, 'Biz darbeye karşıyız, milletin tarafındayız' gibi sözler söylediler bize. Yalan söylediler. Darbe olsaydı asıl onlar bizim kellemizi keseceklerdi. Şimdi onlar da gözaltında. Ancak bazı yanlışlıklar yapılmış olabilir. Onlar da kısa zamanda belirlenir, serbest bırakılır."

ulusalkanal.com.tr

ulusal kanal