Irak'ın kuzeyine hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın Kuzeyine hava harekâtı düzenledi. Zap, Gara ve Kandil'deki çok sayıda mağara ile barınma alanı yerlebir edildi. Yurtiçinde devam eden operasyonlarda ise örgüte ait 2 mağara ve 3 sığınak kullanılamaz hale getirildi.

Irak'ın kuzeyine hava harekatı

Güvenlik güçleri havadan ve karadan bölücü terör örgütünün üzerine gitmeye devam ediyor.

Türk savaş uçakları, Irak'ın Kuzeyi'ndeki PKK hedeflerini bombaladı. Saat 10:20 ile 11:30 saatleri arasında ZAP, GARA ve KANDİL bölgelerine hava harekatı düzenlendi.

Örgüt mensupları tarafından kullanılan çok sayıda mağara, sığınak ve silah mevzileri imha edildi. Dün de Zap ve Gara'da 8 hedef vurulmuştu.

Şırnak Beytüşşebap, Mardin Kızıltepe, Elazığ Karakoçan, Hakkari Merkez, Mardin Ömerli'de 2 mağara ve 3 sığınak imha edildi.

22 Kalaşnikof piyade tüfeği, 3 Dragunov keskin nişancı tüfeği, 27 el bombası, 10 bin av tüfeği fişeği, 30 tüp, 83 uçaksavar makineli tüfek mühimmatı ve 182 adet Biksi makinalı tüfek mühimmatına da el kondu.

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesi Aktütün-Mehendi bölgesine de operason yapıldı. Teröristlerin kullandığı depo ve yaşam alanları yok edildi. Örgütün lojistik kaynaklarına ağır darbe vuruldu, çok sayıda silaha el kondu.

Bu arada HDP'lilerin Güneydoğu'daki operasyonlarda siviller ölüyor propagandası, ortaya çıkan bu fotoğrafla bir kez daha yalanlandı. Terörist, Serdar Çekdar kod adlı İhsan Ersoy'un Kandil'den Murat Karayılan tarafından özel olarak Mardin'e gönderildiği ortaya çıktı.

Terörist çatışmalara öncülük etmiş, kıyafet değiştirip halkın arasına karışmıştı. Mardin doğumlu olan terörist İhsan Ersoy'un, 2 hafta önce etkisiz hale getirilen 7 terörist arasında olduğu belirlendi.

ulusalkanal.com.tr

pkk ırak terör örgütü zap gara