FETÖ unsurlarına 1 ay kamp

Fethullahçı Terör Örgütü’nün üyesi askeri öğrencileri bir ay eğitim kapından geçirdiği ortaya çıktı. İtirafı İzmir'deki FETÖ soruşturmalarında ifadesi alınan bir asker yaptı. İtirafçı asker, “örgüt üyelerine askeri okullarda ve askeri meslek hayatlarında uygulayacakları tedbir kurallarının bir aylık kamp boyunca öğretildiğini” ifade etti.

FETÖ unsurlarına 1 ay kamp

Hilelerle askeri okullara giren FETÖ mensuplarının, meslek hayatları boyunca kendilerini nasıl gizleyecekleri hakkında 1 ay kamplarda eğitim aldıkları ortaya çıktı.

Bu gelişme İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ’nün Türk Ordusundaki kripto yapılanmasına yönelik soruşturmada yaşandı. Örgüt mensubu astsubayları sınavlara hazırlayan S.S. , örgüt üyelerinin askeri okullarda ve askerlik hayatlarında uygulayacakları tedbir kurallarının bir aylık kamp boyunca öğretildiğini açıkladı.

Askeri okulu kazanan öğrencileri eve çağırdık. Öğrencilere örgüt içinde hususi meselelerde ehil olmuş “asistan”, “doktor” ve “ev sorumlusu” K.K. eğitim verdi. Askeri okullarda ve askeri meslek hayatlarında uygulayacakları tedbir kuralları bir aylık kamp boyunca öğretildi.

Bir aylık kamp sürecinde askeri öğrenciler tedbir kurallarının yanı sıra örgütsel eğitimlerden de geçti. Kampta askeri öğrencilere örgüt lideri Fetullah Gülen'in kitapları okutuldu, görüntüleri izletildi ve ses kayıtları dinletildi.

Asker öğrencileri harp okulu sınavlarına hazırlamak ile sorumlu olan S.S., sorumlu örgüt yöneticilerinin birbirlerine kod adlarıyla hitap ettiğini de açıkladı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 19 Haziran’da yapılan operasyonda mahrem imamlarla ankesörlü telefonla iletişim kuran 150 astsubay gözaltına alındı. 81 astsubayın tutuklandığı soruşturmada 56 astsubay da itirafçı oldu. 13 kişi de serbest bırakıldı.

ulusal.com.tr

fetö kamp