Ünlü Heykeltıraş Mehmet Aksoy'un hapsi istendi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ucube diyerek hakeret ettiği İnsanlık Anıtı'nın mimarı Mehmet Aksoy'un 4 yıl 8 ay hapsi istendi. Erdoğan'ın eserine "ucube" dediği için tazminat ödediği Aksoy, kazandığı para ile ilgili, "Haram parayı heykele yatırmam" demişti. Aksoy, bu sözlerle Erdoğan'a hakaret etmekle suçlanıyor

Ünlü Heykeltıraş Mehmet Aksoy'un hapsi istendi

Her şey Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İnsanlık Anıtı'na "ucube" demesiyle başlamıştı. Erdoğan'ın hedef aldığı anıt, belediyenin ani kararıyla yıkıldı, bu karar tepkileri beraberinde getirdi.

Erdoğan'ın heykele yönelik sözleri nedeniyle dava açan Mehmet Aksoy'un kazandığı 10 bin Lira tazminat şimdi de başka bir davaya neden oldu.

Kazandığı 10 bin Lira ile yeni heykel yapıp yapmayacağı sorulan Aksoy "Haram parayı heykele yatırmam" yanıtını vermişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın şikayetçi olduğu Aksoy hakkında dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan 2 sayfalık iddianamede, Aksoy'un sözlerinin Cumhurbaşkanı'na hakaret niteliğinde olduğu iddia edildi.

Heykeltraş Mehmet Aksoy ise "Bu para herhangi bir emek ve ter karşılığı kazanılan bir para olmadığı için bu tabiri kullandım" dedi.

mehmet aksoy