Erzurum'da terör operasyonu: 5 terörist öldürüldü

Erzurum'da PKK'lılarla çıkan çatışmada 1'i ölü 5 terörist etkisiz hale getirildi. Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde ise 25 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Şemdinli kırsalında da çatışmada öldürülen bir kadın teröristin cesedi bulundu.

Erzurum'da terör operasyonu: 5 terörist öldürüldü

Erzurum'un Şenkaya kıraslında gece saatlerinde PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandı.

Teröristlerin "Teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Mehmetçik 1'i ölü 5 PKK'lıyı etkisiz hale getirdi.

Takviye birliklerin gönderildiği bölgede operasyonlar sürüyor.

Öldürülen teröristin PKK'nın sözde Şenkaya-Göle sorumlusu Yasin Atsak olduğu öğrenildi.

Van'da güvenlik korucularının eli tetikte. Çaldıran ile Ağrı'nın arasındaki Tendürek Dağı'nda PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar sürüyor. Karayolu beton bariyerlerle Gülizar Bölgesi'nde kapatıldı. Yaklaşık 30 kilometrelik bölümü kapatılan yola uyarı yazıları asıldı.

Asker ve güvenlik korucuları bölgede kuş uçurtmuyor.

Bu arada Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde tespit edilen teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı. Valilikten yapılan açıklamada vatandaşların can ve mal güvenliği için Kulp'a bağlı 25 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Hakkâri Örencik Mezrasında 18 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirilirken, Şemdinli kırsalında PKK'lılarla çıkan çatışma sonrası arazi taraması yapıldı. Aramalarda 1 kadın teröristin cesedi bulundu. Böylece Hakkâri’de, 4 Ağustos 2016'dan bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 794'e yükselmiş oldu.

ulusalkanal.com.tr

terörist operasyon terör erzurum