CHP, anayasa değişiklik teklifine ilişkin broşür hazırladı

CHP, referandumdan "Evet" çıkması halinde yeni sistemdeki uygulamalara ilişkin dikkat çeken bir broşür hazırladı. Yurttaşlara, "Cevabı olmayan sorular" başlığıyla 13 soru yönetildi. Broşürde, "Şu an da Cumhurbaşkanını illerde valiler temsil ediyor. Partili Cumhurbaşkanını parti il başkanları mı valiler mi temsil edecek?" sorusu yer aldı.

CHP, anayasa değişiklik teklifine ilişkin broşür hazırladı

CHP, 16 Nisan'da başkanlık sistemi için yapılacak referandum hazırlıklarına hız verdi.

Bu kapsamda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan koordinasyonunda "Cevabı olmayan sorular" adıyla bir broşürü hazırlandı.

Broşürde, Anayasa değişikliği oylamasında "Evet" çıkması halinde yeni sistemdeki uygulamalara ilişkin 13 soru yer aldı.

Şu an ki yasalara göre, partilerin genel başkanlarını illerde parti il başkanlarının, Cumhurbaşkanını ise valilerin temsil ettiği hatırlatıldı, "Cumhurbaşkanı partili olursa illerde kendisini il başkanı mı vali mi temsil edecek?" diye soruldu.

"- Cumhurbaşkanı, aynı zamanda partisinin genel başkanı olacak. Cumhurbaşkanı, parti başkanı olarak partisini mi yoksa Cumhurbaşkanı sıfatıyla Türk milletini mi temsil edecek? Bu ayrım nasıl sağlanacak?

- Cumhurbaşkanı seçilen kişinin genel başkanlığını yaptığı parti sandıktan ikinci parti çıkarsa yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanı aynı zamanda ana muhalefet partisinin genel başkanı mı olacak?

- Cumhurbaşkanı protesto edilirse, bu siyasetçiyi protesto anlamına mı gelecek yoksa devletin başı protesto edilmiş mi sayılacak?"

Broşürde, değişiklik teklifiyle Cumhurbaşkanına verilecek kararname yetkisi üzerinden de sorular yer aldı, "Kararnameyle bir kişinin devleti istediği gibi dizayn etmesi doğru mu?" denildi.

Bu arada CHP Gençlik Kolları da kendi hayır kampanyası için, "No" filmine ilham kaynağı olan reklamcı Francisco Garcia Ferrada’yı Türkiye’ye davet etti. Garcia Ferrada bir hafta Türkiye’de olacak. Bu süre zarfında CHP Gençlik Kolları'nın "Hayır" kampanyasını inceleyecek ve onlara referandum sürecinde atmaları gereken adımlar konusunda destek verecek.

ulusalkanal.com.tr

chp anayasa değişiklik teklifi broşür