AKP ABD ile anlaştı!

AKP ile ABD, Suriye'ye karşı çatışan muhaliflere eğitim ve silah desteği konusunda anlaşmaya vardı. Amerikan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Suriye'deki ılımlı muhalefeti eğitme noktasında anlaşmaya vardıklarını, ilk etapta 2 bin kişinin Türkiye'deki bir askeri üste eğitileceğini açıkladı.

AKP ABD ile anlaştı!

AKP, Amerika ile Suriye'ye karşı çatışan grupları eğitme konusunda anlaştı. Açıklamayı, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf yaptı. Harf, "Türkiye, Suriyeli ılımlı muhaliflere eğitim ve ekipman desteği vermeyi kabul etti." dedi.

Anlaşma kapsamında Amerikan Savunma Bakanlığı'ndan bir planlama ekibinin askeri kanallarla görüşme için Ankara'ya geleceğini açıklayan Harf, "Tampon bölge" veya "uçuşa yasak bölgeyi" şu anda bir seçenek olarak görmediklerini belirtti.

Harf, bir soru üzerine "Türkiye'den askeri alanda istediklerimiz yönünde ayrıntılara girmeyeceğim" ifadesini kullandı.

Harf, ilk etapta, Türkiye topraklarındaki bir askeri üste, 2 bin kişinin eğitileceğini, eğitimin de ABD'li ve Türk askeri uzmanlar tarafından verileceğini açıkladı.

Harf'in açıkladığı anlaşmanın diğer ayrıntıları da belirginleşmeye başladı. Hürriyet gazetesinin haberine göre; eğitime tabi tutulacak grupları Milli İstihbarat Teşkilatı belirleyecek. MİT'in "olumlu rapor" verdiği isimler eğitimden geçirilecek.

Eğitilen gruplara silah ve ekipmanı Amerika verecek. Ancak Türkiye de belli oranda katkı sağlayacak. 2 bin kişinin eğitimi tamamlandıktan sonra da periyodik olarak 400’er kişilik gruplar halinde eğitime devam edilecek.

Anlaşmayla ilgili hükümet yetkililerinden henüz bir açıklama gelmedi.

ulusalkanal.com.tr