Döviz tekrar yükselişe geçecek

300 baz puan faiz artışı küresel fonları tatmin etmedi. 7 Haziran’da yapılacak Para Politikaları Kurulu toplantısına kadar, Merkez Bankası’na “faiz artır” baskısı devam edecek. Ekonomist Enis Musluoğlu, bu krizden Türkiye’nin radikal kararlarla çıkmasını önerdi. Musluoğlu, “Borsa İstanbul’un denetim alınmalı, Özal öncesi kambiyo rejimine geçilerek, dövizin denetlenmeli ve Türk Lirası korunmalı” dedi.

Merkez Bankası faizi yüzde 3 artırdı ancak küresel fonlar bu artışı yeterli bulmadı.

Dağarcık Türkiye Genel Yayın Yönetmeni, Ekonomist Enis Musluoğlu, faiz artışının kısa vadeli bir çözüm olduğunu söyledi, dövizin tekrar yükselişe geçeceğini belirtti.

Faiz artışı ile inşaat sektörünün ciddi yara alacağını vurgulayan Musluoğlu, hükümetin geçen hafta başlattığı “Konut kampanyaları yok oldu” dedi.

Ekonomist Enis Musluoğlu göre “faiz dolar kıskacı” Türkiye’ye fırsatların kapısını açıyor. Radikal kararlar alınmasını savunan Musluoğlu, acil çözüm önerilerini sıraladı.

Türkiye’nin Çin, Rusya, İran ve bölge ülkeleriyle birlikte Avrasya Borsası kurmasını savunan Musluoğlu, Londra ve New York sermaye merkezlerine alternatif yapılanma ile sıcak para politikalarının önüne geçilebileceğinin altını çizdi.

HABER: UFUK AKKAYA

KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr