'Islak imza'da hesap vakti: 15'i tutuklu 18 FETÖ'cü sanığın yargılanmasına başlandı

Ergenekon kumpasına delil olarak gösterilen "ıslak imza" sahteciliğinin sanıkları, ilk kez hakim karşısına çıktı. İstanbul 24. Ağır Ceza mahkemesinde görülen duruşmaya eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce'nin de aralarında olduğu 15'i tutuklu, 18 sanık katıldı. FETÖ'ye üye olmakla suçlanan sanıkların, gerçeğe aykırı delil üretmekten 8 buçuk yıldan 18 yıla kadar hapsi isteniyor..

'Islak imza'da hesap vakti: 15'i tutuklu 18 FETÖ'cü sanığın yargılanmasına başlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ıslak imzayla kumpas kuranlar için hesap vakti geldi.

Ergenekon kumpasına delil olarak gösterilen "ıslak imza" kumpası davasının ilk duruşması İstanbul'da görüldü.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mehkemesi'nde duruşmaya dönemin Jandarma Kriminal Daire Başkanı olan emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu ve eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Cengiz Haluk İnce'nin de aralarında olduğu 15'i tutuklu 18 sanık katıldı.

Duruşmada müştekiler Emekli Albay CHP Milletvekili Dursun Çiçek ve avukat Serdar Öztürk de hazır bulundu. Diğer müşteki 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u ise avukatı temsil etti.

Yoklama ve sanıkların kimlik tespiti ile başlayan duruşma 144 sayfalık iddianamanenin okunmasıyla devam etti. Islak imzayla ilgili oluşturulan Jandarma Kriminal ve Emniyet Kriminal raporlarının da bilimsel gerçeklikten uzak olduğu ifade edildi. Belgenin fluaj incelemesinin yapılmadığı, inceleme yapan isimlere baskı yapıldığı ve basitçe taklit edilebilecek bir belge için maddi delil gösterilmeksizin kanaat bildirildiği kaydedildi.

FETÖ üyeliğiyle suçlanan 18 sanık, gerçeğe aykırı bilirkişilik veya tercümanlık yapmaktan 8 buçuk 18 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor...

ulusalkanal.com.tr

fetö ergenekon