Bir balyoz da Yargıtay'dan

Türk Milleti Soma'ya ağlarken, Yargıtay Bassavcılığı tutsak komutanların Balyoz itirazlarını reddetti. Başsavcılık red kararında, bilimsel olarak çürütülen güncelleme iddialarına sığındı. Kararda TÜBİTAK'ın 5 nolu harddisk için verdiği sahtecilik raporu ve kumpas iddiaları için "kararı etkileyecek nitelikte" olmadığı öne sürüldü.

Bir balyoz da Yargıtay'dan

Türkiye Soma için yastayken Yargıtay Başsavcılığı Balyoz itirazlarını reddetti. Red kararının ardından; tutsak komutanlar için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurular dışındaki hukuk yolları tıkandı.

14 Mayıs tarihli kararda sahtecilik iddialarının yargılama sırasında da gündeme geldiği ve incelendiği öne sürüldü. Yargıtay Savcısı Hüseyin İnce, "TÜBİTAK'ın 5 nolu harddiskteki sahtecilikleri ortaya koyan raporunun da kararı etkilemeyeceği" söyledi. Gerekçe olarak da bilimsel olarak çürütülen güncelleme iddialarına sığındı.

"Sahte olduğu ileri sürülen harddiskin dava açılana kadar sanıkların elindeydi ve güncelleme talimatı verilmişti. Bazı belgeler kısmen veya tamamen güncellenmiş olsa bile, bu belgelerdeki çelişki iddiaları, diğer delillerin geçerliliğini etkilemez"

Yargıtay Başsavcılığı; Başbakan Tayyip Erdoğan, Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in "kumpas" açıklamaları da dikkate almadı. Yargıtay Savcısı İnce; "yargıda örgütlenme" iddialarının temyiz incelemesinde ele alındığı öne sürdü.

Kararda temyiz sonrası ortaya çıkan TÜBİTAK raporu ve kumpas açıklamaları için "karara itirazı gerektirir maddi ve hukuki bir sebep bulunmamıştır." denildi.

Red kararının ardından tutsak komutanlar için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurular dışında itiraz yolu kalmadı.

Tutuklu komutanlar TÜBİTAK'ın 5 nolu hardisk için verdiği sahtedir raporu ve "milli orduya kumpas" açıklamalarının ardından Yargıtay Başsavcılığı'na başvurarak Balyoz kararlarına itiraz edilmesini istemişti.

ulusalkanal.com.tr