Ankara'da temaslarda bulunacak heyete, Türkiye belgeler sunacak

FETÖ lideri Fethullah Gülen'in iadesi için süren temaslar kapsamında bugün 4 kişilik ABD'li heyet Türkiye'ye gelecek. Çeşitli temaslarda bulunacak heyetin ziyareti 2 gün sürecek. Heyet gelmeden önce Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla, bakanlık bürokratları da hazırlıklarını tamamladı.

Ankara'da temaslarda bulunacak heyete, Türkiye belgeler sunacak

FETÖ lideri Fethullah Gülen'in iadesi için Amerikalı heyet Türkiye’ye geliyor.

Adalet Bakanlığı'ndan 3 ve Dışişleri Bakanlığı'ndan da 1 yetkilinin bulunduğu 4 kişilik heyet darbe girişimi ve Gülen'in iadesine ilişkin Türk yetkililerle görüşecek.

Ziyaret öncesi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatı ile Bakanlık bürokratları da hazırlıklarını tamamladı. Adalet Bakanlığı Türkiye'ye gelecek heyete, darbenin emir ve komutasını Gülen'in sağladığına ilişkin önemli deliller sunacak.

Heyetin ABD'ye dönmesinin ardından, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan oluşan bir heyet de Gülen'in iadesi için Washington'a gidecek.

Ankara, terörist Fethullah Gülen'in iadesi için Washington'a 85 koli dosya göndermişti. Meclis Dışişleri Komisyonu da bu kapsamda Amerika'da görüşmeler yapmıştı. Gülen’in iadesi Amerika ile Türkiye arasında gerginlik yaratıyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “ABD Gülen’in iadesinde ipe un seriyor” açıklamasını yapmıştı.

Bugün ayrıca, ABD'nin Avrupa'daki Kuvvet Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti'nin (Sırtis Sıkaparotti) de Ankara'ya gelmesi bekleniyor. Sıkaparotti’nin ziyareti Moskova, Tahran’la ilişkilerini arttıran Ankara’nın Şam ile yakınlaştığı bir dönemde olması dikkat çekiyor.

Sıkaparotti, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ı ayrı ayrı ziyaret edecek.

ABD'li General'in temaslarında IŞİD'le mücadele ve 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin gündeme geleceği ifade edildi.

24 Ağustos'ta da ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye'ye gelecek.

ulusalkanal.com.tr