İzmir’de 4 otobüs şoförü darp edildi

İzmir’de son bir hafta içerisinde 4 otobüs şoförü darp edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çalışan otobüs şoförleri iş göremez raporları aldı. Buca, Karşıyaka, Konak ve Urla’da yaşanan olaylara DİSK Ege Bölge Temsilciliği tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerini yürüten otobüslerde yaşanan darp olaylarının ardı arkası kesilmiyor.

Cumartesi günü Buca'da, Pazar günü Karşıyaka'da, Pazartesi günü Konak'ta yaşanan olaylara bugün bir yenisi daha eklendi.

Buca’da başlayan ve kentin birçok yerinde yaşanan olaylar bugün de Urla ve Ballıkuyu seferlerinde gerçekleşti.

Sendikalar duruma tepki gösterirken, şoförlerin korunması için kabin önerisini dile getirdiler.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, darp olaylarının nedenlerini açıkladı. Sarı, olayların yeni ulaşım düzenlemesinin gelmesiyle arttığını belirtti.

"Yıllardır İzmir’in alışılmış bir ulaşım sisteminden kopuş insanları rahatsız etti. Herkes istediği yerde otobüse binmek, inmek istiyor. Oysa şoför arkadaşlar belirlenen kuralların dışına çıkamazlar. Çıktıkları halde haklarında tutanak tutulur. Ulaşım her ilin yumuşak yanıdır. Buralar da sendika ile örgütlüyse, saldırıları protesto için yeri gelir kontak kapatılır, tam gün iş durdurulur. Bu kez de tepkiyi belediyeler alır."

Genel İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Engin Demir ise, halka duyarlı olmaları konusunda çağrı da bulundu.

"Bizi darp eden yan komşusunun şoför olduğunu unutmasın. İzmir halkından beklentimiz ve isteğimiz darp etmeye meyilli insanları yatıştırmalar ve emniyet görevlileri gelene kadar şoför arkadaşlarımızı otobüste yalnız bırakmamalarıdır” diyerek İzmir halkına duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulundu."

ulusalkanal.com.tr