Erdoğan'ın “Faiz lobisi“ patladı

Başbakan Erdoğan'ın dilinden düşürmediği fazi lobisi iddiaları balon çıktı. Maliye Bakanlığı'na bağlı MASAK, Başbakan'ın ortaya attığı faiz lobisi iddilarını inceledi. Bu kapsamda eylemcilerin banka hesapları kontrol edildi. Eylemleri "Ayşe teyzenin finanse ettiği" ortaya çıktı.

Erdoğan'ın “Faiz lobisi“ patladı

Gezi parkıyla başlayan eylem sürecine yönelik karalama kampanyası böylece boşa çıktı. Taraf Gazetesi'nden Hüseyin Özay'ın manşetinden duyurduğu MASAK ve SPK verileri vatandaşın kendi kendisini finanse ettiğini gösterdi.

Eylemlere dış destek olup olmadığı da SPK tarafından incelendi. Gezi eylemleri sırasında piyasalarda yaşanan dalgalanmalar masaya yatırıldı. Eylemcilerin Borsa'da vurgun yaptığına dair en ufak bir kanıt bulunamadı. Güvenlik birimlerinin dış destek arayışları da sonuçsuz kaldı. Dış kaynaklı finansal hareketlerle eylemcileri ilişkilendirecek bir bulguya rastlanmadı.

Güvenlik birimleri eylemcilere yapılan limon, sargı bezi, gaz maskesi ve talcid gibi ayni yardımları ayrıca inceledi. Gıda giyim ilaç gibi maddeleri eylemcilere temin edenler arasında ev hanımlarının olduğu tespit edildi. Bu durum denetim elemanları arasında "finansör Ayşe Teyze çıktı" espirileri yapılmasına neden oldu.

ulusalkanal.com.tr