Erdoğan'dan Başika açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, IŞİD'in Başika Kampına düzenlediği saldırıyla ilgili soruları yanıtladı. Askerin her zaman hazırlıklı olduğunu söyleyen Erdoğan, herhangi bir askerin yaralanmadığını, çatışmada 18 IŞİD'li teröristin öldürüldüğünü açıkladı

Erdoğan'dan Başika açıklaması

Başika’ya yönelik saldırıyla ilgili değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü söyledi. Erdoğan, “Bu, Başika kampıyla ilgili atılan adımın ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD'in Başika Kampı'na düzenlediği 3. saldırıyla ilgili konuştu.

"18'i kadar etkisiz hale getirilmiş ve herhangi bir yaralı kamptaki arkadaşlarımızda söz konusu değil.Subaylarımızın bu tür sızma harekatı veya saldırı bu tür şeylerin karşısında her an herşeye hazırlıklı oldukları ortada."

Erdoğan, Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonlarına da değindi.

"Rusya ne diyor 'Bizi Suriye Hükümeti çağırdığı için biz oradayız' diyor. Şu anda Suriye'deki hükümet meşru bir hükümet değil ki. Efendim BM öyle kabul ediyor. Öyle babul edebilir ama siz her çağrıldığınız yere gitmek zorunda değilsiniz."

Cumhurbaşkanı, Türkmenlerin özellikle hedef aldığını söyledi. "Suriye'de de diyorlar ki 'Biz DAEŞ'e karşı orada bir mücadele veriyoruz'. Hayır, Rusya şu anda DAEŞ'e karşı Suriye'de mücadele vermiyor. Tam aksine orada ılımlı muhalefete karşı, hepsinden öte bizim Türkmen soydaşlarımıza yoğun bir şekilde işte Türkmen dağlarında... Dün Bayırbucak Türkmenlerini kabul ettim, temsilcilerini kabul ettim. Onlarla görüşmem oldu. Hepsi açıkça bunları anlatıyorlar. 'Yoğun bir şekilde şu anda bizim köylerimizi vuruyorlar' diyorlar. Yapılan iş şu anda bu ve maalesef ciddi manada bir dezenformasyonla dünya aldatılmak isteniyor."

ulsalkanal.com.tr

ışid tayyip erdoğan başika