Ankara merkezli 25 ilde operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın F tipi örgüte yönelik "usulsüz dinleme" soruşturmasında 25 ilde operasyon yapıldı. Hakkında gözaltı kararı alınan 46 kişiden 18'i yakalandı ve Ankara'ya götürüldü. Şüpheliler arasında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcıları Recep Güven ve Gürsel Aktepe, ile İdari-Mali İşler Daire Başkanı Ayhan Falakalı ve eski 1. Sınıf Emniyet Müdürleri bulunuyor

Ankara merkezli 25 ilde operasyon

Yasa dışı dinleme kumpasında çok sayıda F tipi Emniyet Müdürü hakkında gözaltı kararı çıktı.

Siyasetçiler, gazeteciler, yargı mensupları ve iş adamlarını yasadışı dinleyen F tipi örgüt hakkında başlayan soruşturmada geniş çaplı operasyon başlatıldı. Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Ankara, Samsun, Kastamonu ve Muş'un arasında bulunduğu 25 ilde operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı alınan 46 kişiden 18'i yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Şüpheliler arasında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcıları Recep Güven ve Gürsel Aktepe, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Ayhan Falakalı, eski 1. Sınıf Emniyet Müdürleri Yunus Yazar, Erol Doğan ve Coşkun Çakar ile eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı da bulunuyor.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başmüfettişliği yaptığı incelemeler sonusunda F tipi örgütün aralarında sayıda ünlünün bulunduğu 432 kişiyi sahte isimler kullanarak dinlediğini ortaya çıkarmıştı.

Öte yandan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün f tipi örgüte yönelik düzenlediği iki ayrı operasyonda gözaltına alınan 14 emniyet mensubu adliyeye sevk edildi. Savcılık şüpheli 2 kişiyi serbest bırakırken, iki emniyet amiri tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

ulusalkanal.com.tr

ankara operasyon